Fins aviat sticky rice!

El resum que podria fer de Laos és el país del “bo penyang” (llegit amb pronunciació catalana), és a dir, el país del “cap problema” o “no importa”. Aquesta és la mentalitat per excel.lència de Laos. Un país de gent encantadora, tranquil.la i honesta, de paisatges molt diversos de nord a sud, amb una capital que no sembla capital. Amb corrupció i pobresa, però que no sembla que estiguin disposats a fer gaire. On encara es respira molta por, tant per les bombes inexplotades que encara queden i encara maten com per la guerra viscuda no fa tant. On al vespre es pot veure la “blue hour” on el cel té un blau molt especial. On pixel.len les pistoles a la televisió però veus a (relativament força) gent amb armes pel carrer.

A Laos tot ho acompanyen amb sticky rice, sembla simple, però m’hi he enganxat (la gracieta del dia!). El menjar, el de casa, és especialment bo i diferent. No hi ha gaire turisme i, egoïstament me n’alegro, i molts venen de Tailàndia. I molta gent té rellotges-mòbil.

Només hi viuen 8 milions de persones i aquesta poca densitat es respira per tot arreu. On no hi ha mar, però tenen un riu que és mitja vida i l’estan matant.

On espero que creixin, que millorin les coses i que la gent conservi els seus somriures i honestedat. Gràcies per acollir-me tan i tan bé! Fins aviat Laos!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s