Phong Nha. Coves i aventures motorístiques.

Arribar a Phong Nha va ser dir: per fi verd, muntanyes i poca gent! Phong Nha és un poblet petit del centre-nord de Vietnam, base per anar a veure les famoses coves del parc nacional que hi ha a prop. Tot i que el carrer principal (i gairebé únic del poble) està ple de guesthouse i restaurants, no es fa gens agobiant ja que només aixecant els ulls de terra pots veure un paisatge preciós.

Acostar-se al riu i al cementiri del poble van ser les activitats de la nostra primera tarda a Phong Nha. La veritat és que tampoc crec que hi hagi res més a fer, però és agradable per fer un petit passeig.

L’endemà vam decidir llogar una moto per anar al parc, el qual en el mapa deia que es pot recórrer amb uns 3 litres de gasolina (quedeu-vos amb el detall que dins el parc no es pot omplir el dipòsit). El parc nacional de Phong Nha es va crear per protegir una de les dues regions kàrstiques més grans del món i, al 2009 es va descobrir la que fins ara és la cova més gran del món, però l’expedició per veure-la se surt de molt del pressupost “motxiler”. Així doncs, vam decidir visitar la Paradise Cave on l’entrada també ja és força cara (250.000VND). Això sí, val la pena pagar per veure aquesta meravella natural. Realment ens va impressionar molt veure totes les formes precioses creades a les roques, les estalactites i estalagmites, i la visita es fa molt fàcil i agradable gràcies als passos habilitats i les llums que hi ha a través del recorregut. Els bancs que hi ha de tant en tant al llarg del recorregut són un plus per seure una estona i contemplar la bellesa i vellesa del lloc.

Com que ja no volíem tornar a pagar per cap altra cova vam decidir anar a buscar un poblet que teòricament estava a prop, o això deia el mapa. Vam anar fent camí i més camí, enmig de paisatges preciosos, vam veure mil i una papallones diferents, algun mico i poca gent. Com que l’agulla de la gasolina no funcionava, al cap de força kilòmetres vam comprovar el dipòsit i encara estava prou ple. La moto portava tot el dia fent el tonto, però anava tirant, així que vam seguir el camí. Cansades de no trobar el lloc i en vista que s’estava fent fosc, vam decidir girar cua però, abans d’arribar a la sortida del parc, PÀNIC!!! la moto va morir. La vam reanimar uns minuts però no va ser suficient… Oh noooo?! Què farem??? Per sort, va passar una furgoneta d’un tour que molt amablement ens va recollir i ens va portar fins al poble. Des d’aquí us torno a donar les gràcies encara que no ho llegiu mai!!!! La sort ens va tornar a acompanyar quan la noia de l’hostal es va prendre força bé que li haguéssim deixat la moto al mig del parc, tot i que li vam indicar exactament on era. Esperem que la trobessin!

Després d’aquesta aventura que va acabar de la millor manera possible, vam decidir que ja n’hi havia prou de Phong Nha i vam seguir cap a Ninh Binh.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s