Phnom Penh o la ciutat dels peus negres

I dic això perquè mai havia acabat amb els peus tant negres sense caminar descalça en una ciutat. Només de la contaminació i la brutícia és impossible no acabar amb la pell plena de pols, no hi ha porus que se n’escapi…

Després de passar deu dies a la capital de Cambodja haig de dir que li he acabat agafant cert carinyo. Al principi només em motivava la idea d’estar amb la Carola i el Pablo, perquè la ciutat és bruta, caòtica, sorollosa, no especialment superamigable i gran. Però poc a poc, a mesura que coneixes els carrers, les botigues i els veïns, acaba sent una anècdota el fet d’haver de dir que no als 50mil milions de “tuktukeros” i conductors de moto, esquivar motos en direcció contrària, morir desfeta sota el sol i respirar aire brut cada dia.

La ciutat en sí crec que no té massa per oferir, els plats forts per mi imperdibles són el museu Tuol Sleng (antiga escola i després presó durant l’època dels Khmer Rouge, on es pot conèixer una mica més aquesta horrible part de la història del país), la zona del Palau Reial (no hi vaig entrar però passejar per fora val la pema), el passeig a la vora del riu Mekong, el mercat central i el mercat rus i el temple Wat Phnom. Passejar per qualsevol carrer és una manera de conèixer la ciutat, les seves botigues i bars, i la seva gent. No cal acostar-se a la zona dels bars plens de noies joves locals amb homes blancs, però és difícil evitar-la perquè està al mig de la ciutat.
Un lloc interessant de la ciutat si s’hi està uns quants dies és el Meta House, el centre cultural Alemany-Khmer, on sempre fan documentals interessants gratuïts.

Així doncs, de Phnom Penh només puc dir que és una ciutat per prendre-se-la amb filosofia i paciència, perquè mirar-la amb mals ulls des d’un principi només farà odiar-la encara més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s