– Pai a mi no m’ha acabat de convèncer. – Cooooom???!!!

Doncs no, no puc dir que sigui un lloc idíl-lic, genial, fantàstic, meravellós i que m’hagi apassionat. No dic que ho hagi odiat tampoc, simplement no m’ha enganxat. Potser també es deu a que el meu estat de salut no era el millor del món, entre constipats i problemes estomacals varis… Però el cas és que trobo que està sobrevalorat.

La meva opinió sense ànim d’ofendre a ningú que li hagi agradat, és simplement un poble on algú un dia va decidir que els hippies s’hi trobarien bé, i allà es van quedar. Això ha evolucionat en un munt de gent que va a fer de hippie durant uns dies però probablement és pur postureo “pijippie”, molts dels quals no tenen cap tipus de respecte per res ni ningú. Que hi ha de tot, com a tot arreu, però en general crec que és el tipus de turisme que més abunda. I no ho critico (gaire), simplement no és el que jo busco. I els allotjaments que m’he trobat han estat dels pitjors també amb diferència (Up2U hostel i Chill Lom House, si algú que llegeix això preten allotjar-s’hi, segur que hi ha mil llocs millors!).

Deixant això de banda, el poble també té coses que m’han agradat, no us penseu! Primer de tot, el bar Edible Jazz. El millor de tot Pai. D’acord que no és barat, però és un lloc per estar-hi hores en qualsevol moment del dia… Tenen música en directe al vespre i unes hamaques per inventar històries imaginàries durant tota una tarda.

També hi ha molta oferta de bars “cuquis” i amb oferta vegetariana, cosa que s’agraeix. I els millors falafels del món mundial! Una paradeta al carrer de la Queen Falafel on sempre hi ha cua però val la pena esperar. A part crec que hi ha bastant moviment “eco-conscienciador” generalitzat en molts locals, cosa a favor. I a la nit fa fred! Fred de dormir amb manta i tot, però no per l’aire condicionat! I, d’acord, el paisatge i el poble en sí és maco…

Un altre tema és que com que no sé portar moto i en un poble enmig de carreteres de curves on veus la meitat dels turistes plens de rascades i braços embenats no creia que fos el millor lloc per practicar, vaig fer allò que normalment tant odio: un tour organitzat! Però sinó, no tenia altra opció per veure els voltants i la part més interessant de la zona. Tot i els meus prejudicis, em va agradar força. El vaig fer amb una empresa que es diu Pai Expert Travel i per 600THB em van portar a les coves (visita molt ràpida però molt xula), a unes fonts termals, una cascada, un mirador i al Pai Canyon a veure la posta de sol, dinar inclòs. De pas, vaig conèixer una parella d’espanyols super maca, Andrea i Oscar, i em va servir per veure que a vegades les visites organitzades no són taaaant horroroses com les imagino i que si estàs venut com jo sense moto, són una salvació!

I per cert, per anar i tornar, sobretot a la tornada, val la pena agafar l’autobús barat, no té aire condicionat, però ja el porta incorporat en les finestres de la camioneta. A part de més barat, una mica més lent (amb les curves i el paisatge s’agraeix) i amb més encant.

Si mai torno a Tailàndia, potser li dono una segona oportunitat, ja ho veurem 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s