D’excursió: cascades, elefants i ecocuquiresort

Després d’estar uns quants dies amb la monotonia/rutina de la granja, el James, el pare de la família, em va portar a donar una volta per la zona, direcció Tailàndia Est.

Primer vam parar un moment a un petit carrer que sembla ser que és un poble, però l’únic que vaig poder veure van ser unes quantes paradetes de menjar i algun supermercat, això sí, vam comprar uns pastissets que són com una espècie d’oblea farcida amb llet de cocoi cibulet, o alguna cosa per l’estil. Una barreja rara però boníssima!

Em va portar després al Sappraiwan Resort. A l’arribar em vaig espantar bastant perquè tota la decoració era relacionada amb els elefants i no sabia ben bé què és el que em trobaria allà. Després de donar voltes i veure l’hotel per fora, vam veure un llac i al final, un elefant! Al baixar del cotxe per fer-li una foto, vam coincidir amb una de les noies responsables dels elefants que ens va explicar com treballaven i ens va portar a veure les femelles i cries.

Es tracta d’un resort amb un hotel i cafeteria, que a la vegada també tenen elefants que han rescatat dels carrers de Bangkok o altres zones, que eren utilitzats per fer passejos o trucs. Abans que ella arribés, alguns dels “mahouts” (cuidadors d’elefants) no tenien unes pràctiques gaire ortodoxes, per dir-ho finament, de cuidar els elefants. Així que tots els que hi ha ara els tracten bé. Han deixat d’utilitzar cadires de ferro per fer els passejos ocasionals, i fan servir les de fusta que són molt més lleugeres i no els fan mal (en principi). La dieta és variada ja que en molts llocs sempre els hi donen el mateix i, òbviament, no és bo per la seva salut, així que van variant el tipus d’aliment que els hi donen. Vaig preguntar si deixaven que la gent els alimentés i va dir rotunadment NO, ja que és molt perillós si donen un cop amb la trompa o la cua. També els porten a banyar-se al llac, és beneficiós per la pell de l’elefant. No ens van demanar un cèntim (o un baht) en cap moment, però tot i aquestes cures i consideracions, els elefants estaven lligats d’una pota, així que no sé si puc recomanar gaire el lloc. L’atenció de la noia va ser molt bona, tot sigui dit!

De tornada vam passar per un lloc que em va enamorar. És un hotel – resort preciós, al costat del riu Khek i una petita cascada semblant a la que em van portar uns dies abans. La decoració és ecofriendlysupercuqui i la mare del propietari és d’allò més agradable. Es diu Rainforest Eco Resort i, tot i que no és per a pressupostos ajustats, és un lloc que val la pena veure si es passa per aquella carretera. També tenen restaurant amb productes orgànics i una petita botiga amb productes de la zona escollits amb molt carinyo.

Apunt extra: aquest riu (Khek) és conegut per fer kayak (que es poden llogar al Eco Rainforest resort) durant l’època fresca.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s