Bye bye Bangkok – Cap a l’experiència Workaway

Avui toca deixar Bangkok, una ciutat que tot i que me n’havien parlat molt malament, m’ha agradat, m’ha acollit bé i, tot i ser caòtica i bruta, té un encant i no m’hagués important quedar-m’hi uns dies més.

Tinc un bitllet pel tren de Bangkok cap a Phitsanulok on m’esperarà el James, la persona amb qui vaig contactar per fer el meu primer Workaway. Workaway és una web que posa en contacte amfitrions i voluntaris perquè a canvi de treballar unes hores en diferents projectes/feines/llocs/elquesigui et donen allotjament i menjar. En el meu cas vaig veure una oferta que estava a mig camí entre Bangkok i Chiang Mai, la ruta que volia seguir, i la feina consistia en ajudar en una plantació de figueres i fer algunes traduccions al castellà. Al final ha resultat ser que les traduccions no les fan encara però cap problema!

Així doncs, vaig deixar-me estafar per un taxista que tot i que al taximetre posava 70THB deia que no tenia canvi de 100 així que no vaig voler discutir més i vaig anar a buscar el tren. Fàcil. Tren ràpid perquè el lent arribava massa tard perquè em vinguessin a buscar. 5 horetes aproximadament i 479THB (crec). El camí és molt bonic, els paisatges combinen temples, poblets i camps d’arròs que ara estan verds. Em van donar menjar i tot al tren! Arròs amb curri (el curri era impossible de menjar pel picant!), galetes, cafè o te, suc i aigua. Aire condicionat com en una nevera i lavabo. Perfecte.

Vaig arribar a Phitsanulok i ja em van venir els “tuktukeros” desesperats. Nooooooooo!!!! Finalment va arribar el James i els dos fills, la Kaya i en Keiran. La mare es diu Jep. Viuen en una casa a dalt d’un turó a les afores de la ciutat, que s’hi arriba per una carretereta rural. Les vistes són molts maques, hi ha figueres, arbres de mangos, papaiers, un hortet i altres arbres que no sé ben bé què són. Hi ha gallines, dos gossos (King Kong i Platou o alguna cosa semblant), i milers d’insectes i animals i animalets. L’aigua la recullen d’un pou i per sort arriba la llum. L’internet per cable i la televisió no.

Aquí m’esperen uns dies de calma i tranquil-litat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s